Gå til hovedindhold
Du er her:

Studerende i kommunen

Som sygeplejerskestuderende i Lyngby-Taarbæk vil du få udvidet din forståelseshorisont for primærsektor.

Som sygeplejerskestuderende i kommunen vil du have rig mulighed for at udvikle dig både personligt og fagligt. Mange studerende oplever, at deres syn på arbejdet som sygeplejerske i primærsektor vokser positivt. Nogle af fordelene ved at arbejde i en kommune er:

Nært forhold til patienterne: Som sygeplejerske i en kommune har du mulighed for at opbygge stærke relationer til patienterne. Du bliver ofte en integreret del af deres liv og kan se den direkte indvirkning af din pleje og støtte på deres sundhed og velvære.

Mangfoldighed i arbejdet: Arbejdsopgaverne på et plejecenter eller i en hjemmepleje er præget af at være alsidige, da du vil beskæftige dig med borgere i forskellige aldre og med forskellige sundhedsmæssige udfordringer. Det betyder, at du konstant står over for nye udfordringer og muligheder for læring.

Tværfagligt samarbejde: Den kommunale arbejdsplads kræver tæt samarbejde mellem forskellige sundhedspersonale som andre sygeplejersker, social- og sundhedshjælpere og -assistenter, læger, terapeuter og mange andre. Som studerende får du mulighed for at arbejde i et teammiljø, hvor du kan udveksle viden og erfaringer med kolleger.

Forebyggende indsats: I alle afdelinger arbejdes der med fokus på at fremme sundhed og forebygge sygdomme. Dette giver dig mulighed for at arbejde proaktivt med borgerne og afdelingen som helhed for at forbedre den generelle sundhedstilstand.

Lokal indflydelse: Som studerende i Lyngby-Taarbæk kommune er du tæt på beslutningstagningen inden for sygeplejen på lokalt niveau. Dine observationer og erfaringer kan bidrage til at påvirke beslutninger, der er relevante for afdelingens procedurer. 

Professions forståelse: Du vil blive præsenteret for mange forskellige arbejdsområder i din studietid hos os, og du vil blive involveret i de mange forskellige stillinger, der findes på dit kliniksted. Det vil løfte din organisatoriske forståelse og blive bevidst som sygeplejerskens rolle i primærsektor.

Fremtidigt job: Arbejde i en kommune kan ofte tilbyde mere forudsigelige arbejdstider sammenlignet med andre sygepleje job, og der er stor fokus på balancen mellem arbejde og privatliv. Mange studerende tager et studiejob efter endt klinikforløb, og de udtrykker ønske om at vende tilbage senere i deres karrierer.